Naplánujte si jarní očistu organizmu

Zima končí za několik dní a právě přicházející jaro je ideální na detoxikační kůru. Očistíte tak organizmus, prospějete pokožce, získáte energii a navíc i zhubnete.

Detoxikace je činnost, při které zbavujeme tělo škodlivých látek, které na něj mohou působit až toxicky.

Proč je však očista organizmu tak důležitá  právě v těchto dnech?
Hlavním důvodem je stravování v zimě. V zimních měsících se „nacpáváme“ vším možným. Na stole se nám neobjevují lehké zeleninové a ovocné saláty, ale obědváme a večeříme smažená jídla, uzeniny, těstoviny s těžkými smetanovými omáčkami a podobné pochoutky. Problém však spočívá v tom, že právě tyto jídla se těžko tráví, mohou způsobovat bolesti hlavy, zácpu, problémy s pokožkou a cítíme se z nich unaveni. Řešení představuje již vzpomínaná detoxikace.

Očistné dny

Tělo je možné po zimě zbavit toxinů očistnou kůrou trvající týden. Detoxikační proces by jsme si však měli naordinovat vždy, jestliže na sobě zpozorujeme, že něco není v pořádku, anebo máme za sebou pár dní velmi nestřídmého stravování a pití alkoholu. V tom případě však postačí jen jeden nebo dva dny trvající kúra, nemusí trvat celý týden. V každém případě však nesmíme zapomenout, že do dobu detoxikační kúry je třeba se vyhýbat jídlům z rychlého občerstvení, alkoholu, cigaretám a, naopak, dopřát si pobyt na čerstvém vzduchu, mnoho ovoce a zeleniny.

Mladý ječmen a Řasa Chlorella Pyrenoidosa jsou přímo ideální na užívání v době půstu. Zabraňují totiž nutričnímu deficitu a zrychlují očistné procesy.
Uvolňuji škodliviny usazené v tkáních, systémech a orgánech a vylučují z organizmu. To se děje především detoxikací v játrech a vylučováním ledvinami. Pokud tyto cesty nestačí, začne se tělo škodlivin zbavovat pokožkou.

A. pokud již zelené potraviny užíváte, stačí Vám pro jarní očistu kůra
trvající jeden týden s tímto dávkováním:
Možnost č. 1: 6-8 dávek Mladého ječmene za den
Možnost č. 2: 3-4 dávky Mladého ječmene v kombinaci s Řasou Chlorella
Pyrenoidosa v množství 40-50 tablet denně

B. Pokud se zelenými potravinami začínáte, je třeba nasadit 4-týdenní
očistnou kůru:
1. týden:   postupné dávkování (postupné zvyšování dávky)
2. týden:   očistná kúra (viz. bod A)
3. týden:   očistná kúra (viz. bod A) – poloviční dávkování
4. týden:   2x lžičku ječmene a 2x 10 tablet chlorelly.

Lékařská studie zabývající se vlivem Ječmene Green Ways na lidský organizmus ukázala, že se laboratorní testy zlepšily u více než 79,3% respondentů. Sledovaných bylo více než 30 dlouhodobě nemocných pacientů. Každý z nich měl více než tři chronická onemocnění a výzkum trval celkem tři měsíce. Více najdete v knize „Kniha o nápoji z trávy“.

Zelenými potravinami se čistíme proto, aby jsme se něčím jiným nemuseli léčit.

Doporučení bylo zpracované ve spolupráci s MUDr. Alenou Černou.
Text: zpracovala Iveta Novotová